Ars et Mathesis-dag

Op de Ars et Mathesis-dag 2016 hield Rinus Roelofs een lezing over Dubbele Veelvlakken

Iedere derde zaterdag in november wordt de jaarlijkse Ars et Mathesis-dag gehouden. De locatie verschilt van jaar tot jaar.
Er wordt altijd een symposium met een aantrekkelijk programma geboden, gecombineerd met de mogelijkheid om je te laten inspireren door het werk van de diverse exposanten. Voorafgaand aan de A&M-dag wordt dikwijls een tentoonstelling “Kunst en Wiskunde” gehouden.
In de afgelopen jaren kwamen onder meer aan bod: islamitsche architectuur, perspectief, pythagorasbomen, borromeaanse ringen, vlakvullingen, bolconstructies, musica et ars, ruimtelijke verstekconstructies.

Donateurs hebben gratis toegang tot de A&M-dag en krijgen bij de toegang het nieuwe jaarboek uitgereikt.

Ars et Mathesis-dag 2023
De dag was op zaterdag 18 november in het Kamerlingh Onnes gebouw van de Universiteir van Leiden. Voor informatie zie programma en verslag van de dag door Tom Schrijvers.

Zie hieronder voor eerdere dagen.

Ars et Mathesis-dag 2022  De dag was op zaterdag 19 november bij IVKO, een Montessori kunstvakschool voor Havo en Mavo. Rustenburgerstaat 15 in Amsterdam. Voor informatie zie de nieuwsbrief van november 2022 en klik hier voor het programma.
Impressies van de dag door Tom Schrijvers en Ralph van Raaij.

Ars et Mathesis-dag 2021 virtueel via ZOOM
De Ars et Mathesis-dag was ook dit jaar weer digitaal.
Tijdens het zoeken naar een locatie kwam het kabinet op 2 november met aangescherpte coronamaatregelen.Daarom is gekozen voor de zekerheid van de digitale optie, met ingekort programma. Klik hier voor de aankondigende nieuwsbrief met programma en nadere informatie.

Ars et Mathesis-dag 2020 virtueel via ZOOM
Vanwege corona-maatregelen was deze dag op zaterdag 21 november virtueel via ZOOM van 14 tot 16 uur met ‘nazit’. Klik hier voor  de aankondigende nieuwsbrief met nadere informatie en hier voor Programma.
Impressies van de dag door Tom Schrijvers en Ralph van Raaij.

Ars et Mathesis-dag 2019:
De Ars et Mathesis-dag 2019 is op zaterdag 16 november in het Wibauthuis van de Hogeschool van Amsterdam aan de Wibautstraat te Amsterdam. Programma en aankondigende nieuwsbrief van oktober 2019 met nadere informatie .
Verslag van de dag door Tom Schrijvers.
Lezing van Peter Heideman.

Ars et Mathesis-dag 2018:
In 2018 was de Ars et Mathesis-dag op zaterdag 24 november in het Minnaert Gebouw van de Universiteit Utrecht.
Aankondigende nieuwsbrief van oktober 2018, programma en affiche .
Informatie over de Lustrumprijsvraag 2018 met als thema Verrassende beweging.
Verslag van de dag door Tom Schrijvers.
Anekdote Eckart Bosman

Ars et Mathesis-dag 2017:
aankondigende nieuwsbrief met bijlage over Graantekeningen en programma
Verslag van de dag door Tom Schrijvers

Ars et Mathesis-dag 2016:
vooraankondiging , aankondigende nieuwsbrief  en programma

In de vooraankondiging van de Ars et Mathesis-dag 2016 staat een foto van de replica van de Toren van Snelson die Jan W. Marcus maakte. Rondom de Ars et Mathesis-dag van 19 november is deze in het Science Park te Amsterdam te bewonderen. In het artikel Tensegrities dat Jan in 2002 in het tijdschrift Arthesis publiceerde legt hij uit waarom het geen replica is maar een verbetering.

Ars et Mathesis-dag 2015:
aankondigende nieuwsbrief en programma