Bridges Conferentie 2025

In 1998 richtte Reza Sarhangi The Bridges Organization op, een belangrijke internationale zusterorganisatie van Ars et Mathesis. Het doel van The Bridges Organization meestal kortweg aangeduid met Bridges, luidt:

“To foster research, practice, and new interest in mathematical connections to art, music, architecture, and culture. We believe that mathematics and art can inform and enrich each other, that there are great ideas waiting to be found in mathematical analysis and synthesis of art, and that artistic thinking and activities can enliven the mathematics classroom.”

De oprichting van Bridges ging gepaard met de start van de eerste Bridges Conference in Winfield, Kansas, USA. Sindsdien vindt deze conferentie als de belangrijkste activiteit van de Bridges Organization, jaarlijks in de zomermaanden plaats op afwisselende locaties over de wereld. Zo was de conferentie van 2008 in Leeuwarden en die van 2013 in Enschede.
In de zomer van 2025 komt de conferentie wederom naar Nederland en wel van 14 tot en met 17 juli in Eindhoven met Tom Verhoeff als organisator en uiteraard participatie van Ars et Mathesis.