Jubileum Brochure Ode aan M.C. Escher op ’t Bildt

Tekeningen in Bildtse graanakkers

Ter gelegenheid van het 7e lustrum van Ars et Mathesis krijgen de donateurs naast het gebruikelijke Jaarboek ook deze extra brochure. Met grootschalige graantekeningen werd op initiatief van beeldend kunstenaar Henk Rusman in de zomer van 2018 een ode gebracht aan M.C. Escher.  Dit in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Zo werd een verbinding gemaakt met de tentoonstelling Escher op reis met werken van Escher in het Fries Museum in zijn geboorteplaats Leeuwarden.
Samen met zes andere kunstenaars werden in totaal acht ontwerpen gemaakt en uitgevoerd. Een paar van die kunstenaars zoals Roland de Jong Orlando. Hans Kuiper, Rinus Roelofs en Henk Rusman zelf zijn in Ars et Mathesis-kringen geen onbekenden.

Klik eerst hier en daarna hier voor een wiskundige beschrijving van het ontwerp van Hans Kuiper als aanvulling op de brochure.

Deze Jubileum Brochure is te bestellen door een e-mail met naam en adres te sturen naar het secretariaat.
Hij kost €10 inclusief een bijdrage in de verzendkosten (Voor verzending buiten Nederland €5,00 extra.).
Het bedrag kan bij bestelling tegelijkertijd worden overgemaakt op bankrekening: NL70 ABNA 055 27 11 896  (BIC: ABNANL2A) t.n.v. Stichting Ars et Mathesis te Heemskerk onder vermelding van Brochure Graantekeningen 2018.