Nieuwsbrief oktober 2018

In deze nieuwsbrief treft u informatie over een aantal tentoonstellingen.

Koos Verhoeff
Sinds 6 oktober is er op de begane grond van het Minnaertgebouw in Utrecht een tentoonstelling van werk van Koos Verhoeff. De tentoonstelling is ingericht om de aandacht te trekken van de studenten en medewerkers van de universiteit van Utrecht voor de Ars et Mathesisdag die op zaterdag 24 november aldaar zal plaatsvinden. Binnenkort volgt een Nieuwsbrief met het programma, een oproep voor exposanten, en opgave voor de lunchpakket, etc.

Rinus Roelofs
Van 13 oktober t/m 9 december 2018 toont Escher in het Paleis, Lange Voorhout 74, Den Haag, een serie bijzondere sculpturen van de Nederlandse wiskundige en beeldend kunstenaar Rinus Roelofs.
Uitgangspunt voor het werk van Roelofs is zijn fascinatie voor wiskunde. Of om preciezer te zijn: zijn fascinatie voor wiskundige structuren. Het bestuderen van de eigenschappen van deze structuren en vooral de relatie tussen de verschillende structuren kan vragen oproepen, die vaak het begin zijn van interessante artistieke verkenningen. Dergelijke artistieke verkenningen leiden bij Roelofs tot intrigerende ontwerpen voor sculpturen, die vervolgens gemaakt kunnen worden in allerlei soorten materialen, zoals papier, hout, metaal, acryl, enz. Het begint allemaal met verbazing, in een poging te begrijpen wat je ziet. Het onderzoeken van die verbazing leidt vaak tot nieuwe ideeën, nieuwe ontwerpen: een 2D afbeelding, een animatie of een fysiek 3D-model gemaakt met behulp van CNC-frezen, lasersnijden of een 3D printer. Het begint allemaal met zijn fascinatie voor wiskundige structuren, een fascinatie die Rinus Roelofs in al zijn enthousiasme deelt met M.C. Escher.

Optische Effecten
Van 26 oktober tot 23 december 2018 in de Koppelkerk | vrijplaats voor kunst & cultuur| Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
In de expositie Optische Effecten is werk te zien van vijf op-art kunstenaars: Jos de Mey (1928-2007), Ria Hoftijzer, Henk van der Vorst, Nel Egberts (1951-2011) en Hanneke Rijks. De expositie probeert verwarring te stichten bij de kijker: wat men denkt te zien, is bij nadere beschouwing niet wat men ziet. De kunstenaars lieten zich inspireren door de grootmeesters van de optische en surrealistische kunst: M.C. Escher, Magritte en Dalí.
Opening op zondag 21 oktober om 16 uur. Aanmelden via deze link
Meer informatie vindt u hier.

Popke Bakker
Er is werk van Popke Bakker te zien tijdens de kunst10daagse van Bergen van 19 t/m 28 oktober.
Hij nodigt u uit op zijn facebookpagina.

Essentie 4²
De samenwerking van de drie galerieën: Bos Fine Art, grooots art design, Kunstlokaal №8 en architectenbureau Asnova Architecture in de Stichting Vierplus heeft geresulteerd in vier grote tentoonstellingen met de titel Essentie 4². Verspreid over het land, er is altijd wel een locatie bij u in de buurt.
De entree is gratis. De vier tentoonstellingen vinden plaats op de vier locaties van de samenwerkende partners, achtereenvolgens:
· 18 t/m 21 oktober en 8 t/m 11 november bij Bos Fine Art, Korte Vijverberg 2, 2513 AB Den Haag,
· 3, 4, 10 en 11 november bij grooots art design, Breestraat 23, 5256 ED Heusden,
· 1, 2, 8 en 9 december in Kunstlokaal №8, Schoterlandseweg 55, 8411XX Jubbega,
· 12, 13, 19 en 20 januari bij Asnova Architecture/Post Erasmuslaan 5, 3584 AZ Utrecht.

Met vriendelijke groet,
Hans Kuiper
Secretaris Ars et Mathesis