Jaarboek 2014

jrbk-2014Jennifer Townley & Friedhelm Kürpig

Jennifer Townley (1983) maakt kunstzinnig vormgegeven mechanische constructies die langzaam bewegen, meestal op kracht van een elektromotor. De herhaalde bewegingen en veranderende patronen die haar machines voortbrengen spelen met de waarneming. Figuren die constant vervormen, patronen die bijna ongemerkt overgaan in nieuwe patronen en vormen die zich ogenschijnlijk samenvoegen en zich transformeren tot een geheel. Binnen de kinetische kunst onderscheid haar werk zich door het subtiele, bijna vredige functioneren van haar machines, de zorgvuldige afwerking en de ambachtelijke uitstraling.

Het werk van Friedhelm Kürpig (1942) toont enerzijds de wetmatigheid van geometrische vormen en structuren aan en anderzijds wordt de toeschouwer gefascineerd door het esthetische effect. Deze dualiteit wordt bereikt door zowel de precieze weergave als ook door de keuze van het materiaal en het omgaan ermee.

Dit jaarboek is nog te bestellen bij het secretariaat
Het kost €10 exclusief een bijdrage in de verzendkosten van €4,00. (Verzendkosten buiten Nederland € 8,25 .)
Over te maken op bankrekening: NL70 ABNA 055 27 11 896 t.n.v. Stichting Ars et Mathesis te Heemskerk onder vermelding van jaarboek 2014.